Mléčné výrobky a ACTIVIA

Víte, proč je důležité konzumovat mléčné výrobky?

Podle oficiálních výživových doporučení by měl běžný spotřebitel sníst dvě až tři porce mléčných výrobků denně, ke kterým patří jogurt stejně jako mléko, sýry, nebo tvaroh. Hlavním důvodem je přirozený obsah bílkovin a vápníku, který je potřebný pro tvorbu kostí, zubů a správnou funkci nervového systému. Vápník je samozřejmě možné přijímat v různých formách, ale vápník přirozeně se vyskytující v mléce je pro lidský organismus nejlépe vstřebatelný a tím pádem i nejlépe využitelný.

Právě obsah vápníku v mléku a mléčných výrobcích je důvodem, proč se staly významnou součástí jídelníčku. V odtučněném mléce je vyšší obsah vápníku než v mléce plnotučném. Liší se i obsahem vitamínů rozpustných v tucích. Je logické, že méně tuku v mléce znamená také menší množství vitamínů. Mléko může být také dobrým pomocníkem při problémech se spánkem. Již naše babičky si před spaním dopřávaly šálek teplého mléka před spaním, který pomáhá díky vysokému obsahu aminokyseliny tryptofanu.

Věděli jste, že Activia jogurty a jogurtové nápoje obsahují…

  1. Čerstvé mléko
  2. Přirozeně se vyskytující vápník
  3. Pět různých jogurtových kultur, mezi které patří i unikátní probiotická kultura Bifidus Actiregularis

A jak naši Activii vyrábíme?

Velké množství Activia jogurtů se vyrábí v české továrně Schreiber v Benešově, ve které se zpracovává čerstvé mléko od lokálních farmářů. Zde také jogurty zrají v tanku při teplotě 37°C déle jak sedm hodin. Během této doby dochází k fermentaci mléka, které postupně houstne až dozraje do krémové konzistence.

Poté se hustá směs rozmíchá a přecedí přes jemné síto, tak, aby vznikla právě tak hladká a jemná textura jogurtu. Právě proto má Activia jinou konzistenci než jogurt, který se vyrábí metodou zrání v kelímku.

Po dokončení fermentace jsou Activia jogurty během dvou hodiny zchlazené na teplotu kolem 20 °C, čímž dochází po několikahodinovém zrání ke zpomalení fermentačního procesu jogurtových kultur.

V další fázi výroby se kelímky naplní jogurtem a hotový výrobek je zchlazený na teplotu 4°C. Celková výroba našich jogurtů Activia, od příjmu mléka až po zabalení a zchlazení, trvá zhruba 24 hodin.

Prohlédněte si nabídku Mimi Klubu

Prohlédněte si
nabídku Mimi Klubu

Desítky zvýhodněných produktů pro rodiny s dětmi do 3 let. Mimi klub je součástí Globus Bonus programu.

Šetřete čas při nakupování

Šetřete čas
při nakupování

Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.