ALWAYS #NenechSiToUjit

Je možné, že až 1 dívka ze 6 v České republice zameškala školu, protože neměla k dispozici menstruační vložky.*

Always chce tuto skutečnost změnit a letos v září bude pokračovat s programem #NenechSiToUjit, který byl zahájen na začátku roku 2020 za účelem zvýšení povědomí o této problematice a za účelem nastartování pomoci dívkám v nouzi. Díky podpoře všech, kteří si zakoupili vložky Always v České republice v období od 1. února do 15. března, mohla značka Always darovat víc než 872 tisíc vložek dívkám v nouzi. I vy můžete tento program podpořit a znovu pomoci tím, že si od 1. do 29. září zakoupíte vložky Always.

V mnoha zemích je menstruace stále tabu a to s sebou nese řadu negativních důsledků. Pro některé dívky to znamená zameškání školy nebo oblíbených aktivit, protože nemají k dispozici potřebné hygienické pomůcky. Místo vložek nebo tamponů používají improvizovanou menstruační ochranu jako je toaletní papír nebo kusy látky. To může mít velmi negativní dopad na jejich pohodlí a sebedůvěru. Mohou přicházet o důležité součásti dospívání, jako jsou koníčky, přátelství či jiné aktivity, které pomáhají budovat sebedůvěru. Touto situací by mohla být postižena skoro každá šestá dívka v České republice.

Jak můžete tuto akci podpořit?

Za každé balení vložek Always zakoupené v jakémkoliv obchodě po celé České republice v období od 1. do 29. září daruje značka Always jednu menstruační vložku školou povinným dívkám v nouzi.

Závazkem značky Always je pomáhat mladým dívkám po celém světě a zvyšovat jejich sebevědomí. Proto značka spustila kampaň #NenechSiToUjit s novým cílem: podpořit mladé dívky, které si nemohou dovolit základní hygienické potřeby.

Kampaň #NenechSiToUjit byla poprvé realizována v zimě roku 2020 – kdokoliv mohl tento charitativní program podpořit zakoupením produktů Always v různých obchodech v České republice v období od 1. února do 15. března. Díky tomu mohla značka Always věnovat víc než 872 000 vložek dívkám v nouzi anyní v úsilí ukončit nedostupnost menstruačních pomůcek v České republice pokračuje.

Více informací na www.mujsvet-pg.cz.

*Online průzkum provedený v roce 2018 pro společnost P&G, jehož se zúčastnilo 300 dívek ve věku 18–24 let.

Prohlédněte si nabídku Mimi Klubu

Prohlédněte si
nabídku Mimi Klubu

Desítky zvýhodněných produktů pro rodiny s dětmi do 3 let. Mimi klub je součástí Globus Bonus programu.

Šetřete čas při nakupování

Šetřete čas
při nakupování

Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.