Podpořme silné a krásné ženy v jejich boji proti onkologickému onemocnění

Vlasy jsou klenotem každé ženy – hýčkáme si je, dopřáváme jim prvotřídní péči a pečlivě se o ně staráme. Co když ale do života vstoupí vážná nemoc a v důsledku její léčby přijde žena o svoje kadeře?

Jedná se o další psychickou zátěž, které musí žena během onemocnění čelit. Těmto ženám teď může pomoci úplně každý. Značka Pantene totiž spustila už třetí ročník projektu Silná a krásná, který poběží v hypermarketech Globus od 9. července do 2. září. V tomto období poputuje 10 Kč z každého zakoupeného produktu značky Pantene na financování výroby paruk z pravých vlasů pro onkologicky nemocné pacientky. Paruky jim na míru vyrobí a předá nadační fond Daruj vlasy.

„Ztráta vlasů bývá pro ženy velmi stresujícím momentem léčby. Bez vlasů se pak některé dokonce stydí i před svým partnerem. Každá žena se s touto skutečností vyrovnává odlišně, jedno však mají společné – ztráta vlasů je jedním z faktorů, které negativně ovlivňují psychiku žen v době léčby,“ vysvětluje psycholožka Mgr. et. MgA. Martina Veverková.

Podobný negativní zážitek má i zpěvačka Markéta Konvičková: „Přišla jsem o dvě třetiny svých vlasů vlivem hormonálních změn v těle, které způsobil karcinoid na vaječníku. Moje profese zpěvačky s sebou nese také jistou prezentaci a moc jsem se v řídkém culíku necítila komfortně.“ Pak se ale Markéta dostala do péče nadačního fondu Daruj vlasy a popisuje: „Štěstím jsem se rozplakala, když jsem dostala paruku. Nikdy jsem s vlasy neměla problém a najednou jsem o ně přišla. Ten pocit, že máte zase krásné rozpuštěné vlasy, vypadáte opět jako dřív, to bylo něco neuvěřitelného. Ať si říká, kdo chce, co chce. Pro někoho to jsou jen vlasy, ale pro mě je to ukazatel vnitřní síly, rovnováhy a ženskosti.“

Onkologicky nemocným ženám pomáhá nadační fond Daruj vlasy cítit se lépe už více než 3 roky. Vyrábí pro ně paruky z pravých vlasů a předává je žadatelkám zdarma. Na výrobu jedné paruky se spotřebuje zhruba 200 až 400 gramů lidských vlasů, což odpovídá přibližně třem až čtyřem dárcům. Proces výroby trvá několik týdnů, kdy vlásenkářka do tylového podkladu poutkuje vlas po vlasu. Kromě vlasů od dárců a času je potřeba k výrobě paruk také finanční podpora. Na té se teď může podílet každý zakoupením šamponu nebo kondicionéru Pantene v hypermarketech Globus, a to až do 2. září.

Prohlédněte si nabídku Mimi Klubu

Prohlédněte si
nabídku Mimi Klubu

Desítky zvýhodněných produktů pro rodiny s dětmi do 3 let. Mimi klub je součástí Globus Bonus programu.

Šetřete čas při nakupování

Šetřete čas
při nakupování

Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.